Wie ben ik

Ik ben Mirten Halverhout en ben in januari 2013 mijn eigen praktijk gestart; De EigenWijsheid, eerstelijnspraktijk voor kind en jeugd. 

Na mijn studie orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik verscheidene postdoctorale opleidingen gevolgd. Zo volgde ik de vijfjarige opleiding tot cognitief gedragstherapeut bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie. Vervolgens heb ik de opleiding tot EMDR-therapeut  (behandelvorm voor traumaverwerking) gevolgd. 

In oktober 2017 rond ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog af.

Sinds 2001 ben ik als gedragswetenschapper/ orthopedagoog werkzaam  binnen een grote GGZ-instelling  in Amsterdam voor kinder- en  jeugdpsychiatrie. Deze instelling is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren. Momenteel ben ik daar tevens in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog.

Daarnaast  ben ik sinds 2012 als docent verbonden aan de RINO-Groep Utrecht (onderwijsinstelling voor postdoctorale opleidingen). Ik geef hier les over cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jongeren met angst- en/ of stemmingsproblemen.